тел: +86 755 2357 1734

моб: +86 189 2287 9832

Електронна поща:

Поискайте оферта
Блогове/новини

У дома - За нас - Блогове/новини - Как да изберем и определим материали от пластмасова смола за вашия проект за пластмасово формоване?

Как да изберем и определим материали от пластмасова смола за вашия проект за пластмасово формоване?

03. 01, 2022

На днешния пазар има много материали, от които клиентите могат да избират. Следователно процесът на подбор на пластмасови смоли за леене под налягане е много предизвикателство в началото. В Best times Mould & plastic products technology Ltd., ние сме добре наясно, че всеки пластмасов материал има своите уникални характеристики и предимства, така че работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да изберем подходящите материали за техните производствени проекти.


По-долу са някои от най-често използваните смолни материали:


ABS

ABS (акрилонитрил-бутадиен-стирен) е по-широко използван в различни индустрии от автомобилостроенето до производството на тръбопроводи поради най-забележителната си сила на удар и механична якост. Металното покритие се закрепва най-лесно към ABS, така че този материал е много подходящ за производството на телефони, душ-глави и обработени продукти. Въпреки това, този материал не е много устойчив на химикали, така че е по-добре да не се използва в приложения, изискващи електрическа изолация или ултравиолетова устойчивост.


Ацетал/POM

POM, известен също като ацетал, може да се похвали с изключителна повърхностна смазка, устойчивост на пълзене (памет) и химически разтворители. Той е идеален материал за приложения в хранително-вкусовата, механичната, автомобилната и домакинската индустрия. Обикновено избираме тази смола за производство на компоненти за играчки, както и зъбни колела и лагери. Освен това често се прилага в производството на автомобилни и домакински продукти. Въпреки това, той не е добър избор за приложения при условия на висока температура.


Полипропилен

Полипропиленът, известен като PP, е известен със своята гъвкавост при опаковане, управление и обработка на течности, продукти за бита и някои автомобилни части. Въпреки че полипропиленът е вид запалим материал и е уязвим на ултравиолетова радиация, той все още има добра химическа и електрическа устойчивост. Повечето степени на PP са запалими и податливи на разграждане от UV лъчение.


БЕДРА

HIPS, съкратено от полистирол с силен удар, е твърд материал с ниска цена, производителност и разходна ефективност и адаптивна повърхност. Този материал е лесен за печат, лепене, лепене и декориране и е по-често срещан в бизнеса, дисплейната, печатарската, графичната и прототипната индустрия. Въпреки че е запалим, на пазара има огнеустойчиви разновидности.


LDPE

LDPE, т.е. полиетилен с ниска плътност, е версията на полиетилена с най-висока гъвкавост. Има силна устойчивост на влага и висока якост на удар. Този материал обикновено се използва в производството на много потребителски стоки, стоки за бита, както и медицински консумативи и проводници. Въпреки това, този материал е труден за свързване, така че е по-добре да не го използвате при екстремно време или висока температура.


Основни съображения при избора на смолни материали:

Имайте предвид следните променливи, когато избирате материал от смола за вашия производствен проект:

· Ударна якост ‿Някои пластмасови продукти изискват по-висока основна якост от останалите, така че силата на удар по IZOD на смолистия материал трябва да се определи преди да започнете формата.

· Якост на опън ‿Обикновено използваме пределна якост на опън или крайна якост за измерване на съпротивлението на опън на смолата и нейната способност да издържа на определено количество натоварване.

· Модул на огъване ‿колко материал може да бъде огънат, без да бъде повреден и все още може да се върне в първоначалната форма.

· Топлоустойчивост ‿Някои пластмасови продукти, които изискват изолация или толерантност за относително по-широк диапазон от температурни условия, топлоустойчивостта е много важна.

· Водопоглъщане ‿колко вода се абсорбира от материал след 24 часа потапяне, обикновено се измерва в проценти.


Избор на смолни материали за вашия проект


Ако изберете най-подходящия материал от смола, преди да започнете формата, вие не само ще спестите време и разходи, но и ще осигурите производството си с възможно най-високо ниво на производителност и технологичност. За да гарантирате идеалния избор на материал от смола, ви предлагаме да се консултирате с квалифицирана компания за шприцоване на пластмаса (Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Как да изберем