тел: +86 755 2357 1734

моб: +86 189 2287 9832

Електронна поща:

Поискайте оферта
Блогове/новини

У дома - За нас - Блогове/новини - Гореща система за шприцване на пластмаса Ноу-хау

Гореща система за шприцване на пластмаса Ноу-хау

03. 08, 2022

Защо се нуждаем от гореща система за шприцване на пластмаса?

Студената вода на матрицата се отнася до участъка между кухината на матрицата и вратата. Разтопената пластмаса поддържа своята течливост вътре в плъзгача благодарение на налягането на впръскване и собствената си топлина. Въпреки това, като част от формовъчния материал, плъзгачът не е част от продукта. В резултат на това, когато проектираме матрица, трябва да вземем предвид не само пълнежа, но и материално-спестяващото производство чрез скъсяване или намаляване на плъзгача; всъщност е много трудно за нас да имаме и двете чрез студен ход. но системата с горещи движещи се може да реши този проблем.


Видове и приложение на Hot Runners:

Когато се използва горещата водача, правилният избор на типа на вратата е много важен, тъй като типът на вратата директно определя избора на компоненти за гореща вода, както и производството и проектирането на форми. Следователно горещият канал може да бъде класифициран в 3 типа въз основа на типа на вратата, т.е. (1) система с горещ връх, (2) система с горещи тръбопроводи с филтър и (3) система с горещи канали с вентилен затвор.


Hot Tip Hot Runner

Това е най-широко прилаганата гореща вода, тъй като всеки доставчик на гореща вода предоставя тази система. Въпреки че системите от различни доставчици разполагат с различни дюзи и вложки за дюзи с различни форми и размери, те работят точно по същия начин, който е прецизно регулиране и контролиране на температурата на формоване на порта чрез метод, който комбинира горещ връх на вложката в предната част на дюза с охладителната система. Всяка компания за хот-раннер е инвестирала много пари в научноизследователската и развойна дейност на горещия тип.


Системата с горещ накрайник може да се използва за повечето пластмасови формовъчни материали, като PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS, PVC, PC, PSU и TPU и т.н. Най-общо казано, вратата с горещ връх се използва за производство на части със среден и малък размер, напр. подходящ за производство на макро части. Диаметърът на сечението на портата обикновено е между 0,5 мм и 2,0 мм.


Sprue Gating Hot Runner

В литниковия отвор за горене, разтопената пластмаса навлиза в кухината на матрицата през отворената тръба. Загубата на налягане в потока на стопилка в зоната на затвора е много малка. Системата с горещи тръбопроводи е по-подходяща за производство на средни и големи части. маркировката на портата ще бъде по-видима поради по-големия размер. Така че, системата с горещи канали с филтърен литник обикновено се прилага за вътрешни продукти или компоненти, които нямат високи изисквания към външния вид на маркировката на портата. Също така, филтърът на лея често се използва в комбинация със студения тръбопровод, т.е. вземането на дюзата на лея като главен тръбопровод и леека и проектиране на филтъра на лея по протежение на студения ръб. При приложението шлейфът може да бъде направен по-голям за гладко протичане, тъй като маркировките на вратата на студената водача не са важни.


Hot Runner за вентилни затвори

Гореща вода с вентилен затвор е друга система за горещо пускане, която се доставя от глобални масови компании за горещо пускане. Чрез контролера на щифта на клапана, тази иглена система механично отваря или затваря портата в предварително зададеното време. Този тип гореща водачка притежава предимствата на предишните 2 системи (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner), като ръчно контролиране на времето за отваряне/затваряне на портата, позволяване на гладка и лъскава маркировка на портата и разширяване на приложението за горещ бегун.

(Най-добри времена за мухъл и пластмасови изделия Technology Ltd.)


Система за гореща вода за инжектиране на пластмаса Ноу-хау за мухъл


Система с горещи машини за инжектиране на пластмаса Ноу-хау за мухъл