тел: +86 755 2357 1734

моб: +86 189 2287 9832

Електронна поща:

Поискайте оферта
Технически център

У дома - Управление на проекти - Технически център - Какво е пластмасова инжекционна форма?

Какво е пластмасова инжекционна форма?

03. 09, 2022

Инжекционната форма е инструментът за оформяне на пластмасата в проектирана форма и измерване, тя прави масовото производство в наше време много по-икономично и ефективно, наричано е майката на индустрията. Не можете да си представите как обикновените хора си позволяват кола, ако компонентите са направени с гола ръка. Огледайте се, където и да сте сега, виждате много неща, направени от пластмаса. Всички те са излезли от шприцоване.


По принцип матриците се състоят от 2 основни части: кухината и сърцевината, страната на кухината образува основната външна повърхност, страната на сърцевината образува външните характеристики на формованата част, по време на обработката на формоване; сърцевината и кухината ще бъдат разделени, за да може частта да бъде отстранена. В идеалния случай частта може да бъде формована директно от кухината и сърцевината. Но в много случаи, освен кухината и сърцевината, изисква сложни механизми, когато формованата цел е сложна, главно защото частите не могат да бъдат освободени напълно в 2 посоки, това се нарича подрязване, което не може да бъде освободено от сърцевината и кухината директно, има повдигачи и плъзгачи, серия механизми са проектирани за освобождаване на подрязванията, така че всеки успех на шприцформата зависи до голяма степен от дизайна.


Инжекционната форма е прецизен инструмент и също така трябва да бъде достатъчно здрава, за да издържи хиляди цикли на формоване под високо налягане, така че материалът на шприцформата трябва да бъде внимателно; обикновено е специална и скъпа стомана, Начинът на производство на шприцформи е променен заедно с разработването на модерна технология, основните стъпки са фрезоване с ЦПУ, пробиване, EDM, рязане на тел, CAD/CAE/CAM технология, използвана в широк диапазон, прави водеща роля -времето за изработване на матрицата все по-кратко.

Какво е пластмасова инжекционна форма?